Overview

HOME > About ISEE > History

History

The Graduate School of Information Science and Electrical Engineering (ISEE) was established in May 1996 to form a new type of organization for research and education aiming to go beyond the existing organizational structure. It was made up of five departments: the Department of Informatics, the Department of Intelligent Systems, the Department of Computer Science and Communication Engineering, the Department of Electrical and Electronic Systems Engineering and the Department of Electronics. Faculty members were made up from the departments of Electrical Engineering, Electronics Engineering and Computer Science and Communication Engineering in the Faculty of Engineering; Department of Information Systems in the Graduate School of Engineering Sciences; Research Institute of Fundamental Information Science attached to Faculty of Science; the Department of Physics in the Faculty of Science; as well as the Faculty of Literature and Faculty of Education. In addition, professors from the University Computer Center, Educational Center for Information Processing and Research Institute for Superconductivity also joined this team. This reorganization was in the result of the ‘Graduate School Priority Program’, which followed the outline of the plan for reorganizing Kyushu University.

ISEE was reorganized in April 2000 into a dual structure system consisting of Graduate School and Graduate Faculty. The Research Institute of Superconductor Science and Systems (RISS), which was attached to the Faculty of Engineering, joined the Graduate Faculty. In April 2009, ISEE was reorganized again to reflect the recent research issues in the information and the electricity-electronics fields and to adapt to the recent educational needs from industry and society. Presently the Graduate School consists of three departments and the Graduate Faculty consists of four departments. The student body consists of 140 students in the master’s program and 45 students in the doctoral program. A large majority of the faculty members in the Graduate School serve concurrently as professors in the Department of Electrical Engineering and Computer Science and the others serve as professors in the Informatics Course in the Department of Physics, teaching undergraduates.